Project Gezond - Mobiele app

Project Gezond helpt met slim en makkelijk afvallen terwijl je toch gewoon lekker eet! Voor gezond leven, gezond eten, afvallen en op gewicht blijven in combinatie met iedere dag nieuwe tips, goede adviezen en heerlijke recepten op maat, afgestemd op je eigen caloriebehoefte.

Wij ontwikkelden de app (PWA) met een maatwerk Laravel applicatie en ook de Magento webshop.

Ga naar app.projectgezond.nl/

Team en expertises

  Fabio, UX en front-end development
  Name:
  Fabio
  Role:
  UX en front-end development
  Tom, Strategie en business development
  Name:
  Tom
  Role:
  Strategie en business development
  Hans, Front-end development
  Name:
  Hans
  Role:
  Front-end development
  Dennis, Back-end development
  Name:
  Dennis
  Role:
  Back-end development
  Henk, Product Owner
  Name:
  Henk
  Role:
  Product Owner
  Jonathan, Front-end development
  Name:
  Jonathan
  Role:
  Front-end development
  Plug and PayMailchimpMollie

Expertises

Platform én mobiele app!

Project Gezond is voor duizenden leden al jaren een vast onderdeel van hun dagelijkse routine; gezond leven, afvallen en toch lekker eten vergt namelijk een hoop kennis en doorzettingsvermogen, maar Project Gezond helpt daarbij en voorziet je van praktische adviezen en heerlijke recepten. Met een maatwerk platform kan Project Gezond alle persoonlijke content en de gebruikers beter beheren en zijn dagelijkse processen te automatiseren.

Met het nieuwe, solide platform kan vooral Project Gezond goed uit de voeten, maar de gebruikers verdienen natuurlijk ook een echt goede user experience. Samen bedachten we de mobiele app. Een plek waar elke Project Gezond gebruiker terecht kan voor ruim 250 heerlijke dagmenu’s, afgestemd op de persoonlijke behoeftes en toegang heeft tot persoonlijke ondersteuning en alles wat je nodig hebt om succesvol af te slanken.  

Kritisch op UX
Heel veel gepersonaliseerde content gaat over het algemeen niet samen met gebruiksvriendelijkheid en performance, maar door strict samen te werken en kritisch te kijken naar UX, waren we in staat om een app op te leveren die het beste van Project Gezond levert, overal en op ieder moment.
Security by design
Security is, licht uitgedrukt, een belangrijk punt. Niet alleen software security, maar ook het bewaken van je content. Want hoe zorg je ervoor dat betalende leden daadwerkelijk krijgen waar ze recht op hebben? Met een complex systeem voor abonnementen en trials komt het helaas ook voor dat er misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheden. Dankzij een aantal slimme checks en geautomatiseerde mechanismen voorkomen we dat betalende leden last hebben van eventuele gebruikers die misbruik maken van het systeem.
Native, PWA, web-app?
Naast een app voor zowel iOS als Andriod, wilde Project Gezond ook klaar zijn voor de toekomst. We besloten daarom om een multi-platform app te ontwikkelen die we, na grondig onderzoek, in Ionic ontwikkelden. Dankzij onze aanpak waren we eveneens in staat om de app als zogenaamde Progressive Web App (PWA) te gebruiken. Uiteraard kun je de app ook in de webbrowser gebruiken en door een aantal verfijnde elementen, heb je zelfs in de webbrowser een native app beleving.
Implementatie subscriptions
In een vroegtijdig stadium is er, vanwege de restricties met de Apple App Store, al vroegtijdig besloten om de app uit de App Store te halen en alleen nog maar als PWA aan te bieden. Gelukkig waren we daar al klaar voor een PWA en daarom was het aan ons om subscriptions op de juiste wijze in de app te verwerken. We werkten de betaalflow, het abonnementenbeheer en de bijbehorende automatisering zorgden dat deze zo laagdrempelig mogelijk was voor de gebruikers die Project Gezond wel eens willen proberen.
Migratie
Migratie van bestaande klant-data, bijbehorende abonnementen,nieuwsbriefvoorkeuren, etc. was een belangrijk onderdeel van onze opdracht. Deze migratie verzorgden wij volledig en wij zorgden ervoor dat alle data op de juiste manier in de juiste systemen terecht kwam.

Architectuur

Dit project bevatte meer dan een simpele app met een CMS, de vraag van Project Gezond zette ons namelijk voor een iets grotere uitdaging. Zonder al te diep in te gaan op de technische details, zetten we de belangrijkste punten op een rijtje:

 • Platform (custom Laravel)

 • Elastic Search (Algolia)

 • Webshop + koppeling platform (Magento)

 • Recurring Payments

Hoe we waarde toevoegen aan jouw applicatie

We begrijpen dat het toevertrouwen van een project of de doorontwikkeling van je landschap of applicaties geen kleine stap is. Daarom is ons proces, met duidelijke stappen, een essentieel onderdeel in ons werk.

Ons doel is om onze klanten de best mogelijke gebruikerservaring te bieden, zelfs als het gaat om onboarding. Bekijk hier de ervaringen van andere klanten of neem direct contact met ons op. Een Product Owner kan je het proces heel goed uitleggen.

Neem contact op

Ons proces

 1. Voorstellen

  Elkaar voorstellen, onze expertise en werkwijze toelichten, maar ook zeker vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Wij hebben veel te bieden, maar we vinden het belangrijk om de echte behoeften goed in kaart te hebben.

 2. De case

  Wij zorgen ervoor dat we voldoende informatie hebben en vooraf schetsen we hoe de case zien, zonder ingewikkelde offertes, om zo ons idee over de aanpak in een duidelijk (financieel) overzicht te presenteren. Wij hechten waarde aan een kort en bondig proces en vinden het belangrijk om geen features te "verkopen", maar inhoudelijk te kijken naar de beste oplossingen. Direct contact met de relevante deskundigen is daarbij een crusiaal onderdeel van onze aanpak.

 3. Uitdiepen project

  Het schetsen van de case en prijs-indicatie is de aanzet voor het projectplan waarin de eerste contouren duidelijk geschetst staan. Dit is bij ons altijd vrijblijvend, maar dus ook al zeer sterk inhoudelijk.

  Nadat het project in concept staat zullen we samen onderdelen uitdiepen, als dat nog nodig is.

 4. Start en doorontwikkeling

  Om de samenwerking goed van start te gaan, zijn alle leden van het development-team betrokken op je project, bespreken we alle details en maken we onszelf met alle stakeholders klaar om je project doeltreffend aan te vangen.

 5. Waarde toevoegen

  We streven ernaar om elke sprint waarde toe te voegen aan jouw product. Met feedback en review als belangrijk onderdeel van het (werk)proces (Scrum) heb je continue grip op inhoud en ontwikkeling. We houden van Agile werken en directe en open communicatie staan in dienst van een sterke aanpak, waarbij we graag met een no-nonsense houding werken.

Behoefte aan meer antwoorden?

Vragen zijn er om te stellen, maar hebben we het antwoord al dan vind je ze hieronder. Heb je nog steeds een vraag? Stel 'm gerust of neem contact met ons op .

Hoe pakken jullie een project aan?

Bij projecten geven we de voorkeur aan het werken met een Minimum Viable Product (MVP). Hierdoor kunnen we met een beperkt budget vroegtijdig waarde toevoegen voor de gebruikers. Uiteraard bepalen we de succescriteria samen en houden we ons aan de afgesproken opleveringsdatum. Dit is voor ons vanzelfsprekend.

Werken jullie met vaste teams?

Bij ons staat het werken met vaste, dedicated teams voorop. We zijn er echter ook van overtuigd dat het belangrijk is om de kwaliteiten van onze sprint deelnemers op de juiste plek in te zetten. Daarom stellen we het meest krachtige team samen voor elke specifieke opdracht maar houden we ook rekening met zaken als domeinkennis, zodat we de maximale waarde kunnen behalen op basis van de inzet.

Wat is jullie uurtarief?

Ons uurtarief is €110,- Wil je weten wat het benodigd budget is voor een project, dan raden we aan om eens kennis te maken en je case te schetsen. We kunnen al gauw richting geven.

Werken jullie met een product roadmap?

We vullen onze product backlog doelgericht vanuit een zogenaamde GO roadmap. De roadmap is altijd gebaseerd op een duidelijke productvisie met heldere doelen, gericht op het creëren van maximale waarde voor onze gebruikers. Het is de motor achter ons werk en hoe we als team aan het werk zijn. Onze product owners vertellen je er graag meer over.

Gerelateerde blogs

DesignDevelopmentMagento
Je organisatie agile laten werkenGa naar dit blog
DesignDevelopmentMagento
Dilemma: de retrospective of een extra feature?Ga naar dit blog
DevelopmentMagento
Je Magento platform veilig up-to-dateGa naar dit blog
Bekijk alle blogs